receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz



Český lev 2006 – Lví chutě a vůně

Předávání Českych lvů každoročne přitahuje pozornost společnosti k českému filmu jako celku. Vegetariánský raut (díky Petru Vachlerovi) je již jeho tradiční součástí a "nějakým způsobem" je zmínka o vegetariánství i v televizním přenosu.

Letos to byl Milan Šteindler - hovořil na pódiu o rovnoprávnosti, takže masový divák může být zároveň i vegetariánem.

Pokud jste sledovali TV přímý přenos, výsledky tedy víte, pokud ne, naleznete je například zde.

Do hodnocení vlastních filmů se pouštět letos nebudeme, neboť jsme všechny filmy nezhlédli.

Přestože se to někomu nemusí líbit - byly scénky s panem Smrtkou o převtělování nebo informace o vegetariánství či zelené planetě dobrým i vtipným pokusem "něco lidem říci". V tomto ohledu je náš Český lev odvážný - nakonec je to král zvířat - ne?

Vegetarián Jan Pavel Muchow získal cenu za nejlepší hudbu a při svém děkování vzdal hold svému konkurentovi v této kategorii - písničkářské legendě Vladimíru Mertovi; ten byl nominován za hudbu k filmu Fimfárum 2. Velmi zábavné byly scénky Kdo všechno Vám radí s hlasováním, nebo závěrečná scénka s minerální vodou.

Na své si pan Smrtka nepřišel na rautu (zvaném též bezmasý mejdan). Důvod je jasný - bylo pohoštěno více než tisíc hostů - ale nemusela žádná živá bytost zemřít!

Ale nebojte se, pan Smrtka nebyl pravý, odhalil se večer na schodišti tradičního polvího mejdanu v Lucerna Music Baru, kde do 24 hod. hrála skupina Kuličky štěstí a poté Roman Holý a G-Point Hunters.


   

A teď již konečně k jídlu :-) TV přímý přenos končí o dvaadvacáté hodině a s ním i oficiální část předávání Českých lvů. Začíná lví vegetariánský raut.

                                  Celé menu večera ZDE

Na filmovém mejdanu roku se nejdříve vytváří fronty u teplých jídel na Lasagne zapečené s Robi, Tortellini Robi grill se sýrovou omáčkou, Smažené Robi po olomoucku, bramborový salát, Robi po jihomoravsku, žampiónovou rýži a Medailónky Robi na zázvoru s bramborákem.
Jako první mizí novinka - lahůdka, kterou je vegetariánské Sushi od společnosti EUROROBI a tak zaznělo namísto Mattoni - RobiSushi už není :-( tedy kdo zaváhal ...

Tradičně skvělé jsou veškeré sladkosti od Govindy (Haré Krišna) jako ladu, burfí, gulab jamun, samdeš, papadam, alu patra. Děvčata z HK přímo na místě připravovali (viz fota) skvělé kofty, pakory, samosy a purí.

Z nealko nápojů byly nabízeny tradiční Mattoni, Magnesia Multia s heřmánkem, meduňkou a mučenkou. A irský JAMESON ve svém koutku připravoval koktejly - např. zázvorový (jameson, zázvorová limonáda, limetová šťáva). K belgickému pivu si pánové pochutnávali na chuťovce - tatarském bifteku v topince.

Výborný byl např. ananas se zázvorovým sirupem a kokosem (jednoduché - můžeme připravit i doma), či zapečené banány se skořicí a muškátovým oříškem. Skvěle chutnali rajčata plněná mozzarelou a rucolou, nebo medailónky Robi na zázvoru.

Co říci závěrem - snad jen tolik - filmy se mění, ale Český lev vegetariánem zůstává ..





                P.S. Další fota z ČL 2006 během týdne na vegetarian.cz

   

red