|
Český lev 2006 – Lví chutě a vůně
Předávání Českych lvů každoročne přitahuje pozornost společnosti k českému filmu jako celku.
Vegetariánský raut (díky Petru Vachlerovi) je již jeho tradiční součástí a "nějakým způsobem"
je zmínka o vegetariánství i v televizním přenosu. Pokud jste sledovali TV přímý přenos, výsledky tedy víte, pokud ne, naleznete je například zde. Do hodnocení vlastních filmů se pouštět letos nebudeme, neboť jsme všechny filmy nezhlédli. Na své si pan Smrtka nepřišel na rautu (zvaném též bezmasý mejdan). Důvod je jasný - bylo pohoštěno více než tisíc hostů - ale nemusela žádná živá bytost zemřít! A teď již konečně k jídlu :-) TV přímý přenos končí o dvaadvacáté hodině a s ním i oficiální část předávání Českých lvů. Začíná lví vegetariánský raut. Na filmovém mejdanu roku se nejdříve vytváří fronty u teplých jídel na
Lasagne zapečené s Robi, Tortellini Robi grill se sýrovou omáčkou,
Smažené Robi po olomoucku, bramborový salát,
Robi po jihomoravsku, žampiónovou rýži a
Medailónky Robi na zázvoru s bramborákem. Tradičně skvělé jsou veškeré sladkosti od Govindy (Haré Krišna) jako ladu, burfí, gulab jamun, samdeš, papadam, alu patra. Děvčata z HK přímo na místě připravovali (viz fota) skvělé kofty, pakory, samosy a purí. Z nealko nápojů byly nabízeny tradiční Mattoni, Magnesia Multia s heřmánkem, meduňkou a mučenkou. A irský JAMESON ve svém koutku připravoval koktejly - např. zázvorový (jameson, zázvorová limonáda, limetová šťáva). K belgickému pivu si pánové pochutnávali na chuťovce - tatarském bifteku v topince. Výborný byl např. ananas se zázvorovým sirupem a kokosem (jednoduché - můžeme připravit i doma), či zapečené banány se skořicí a muškátovým oříškem. Skvěle chutnali rajčata plněná mozzarelou a rucolou, nebo medailónky Robi na zázvoru. Co říci závěrem - snad jen tolik - filmy se mění, ale Český lev vegetariánem zůstává .. P.S. Další fota z ČL 2006 během týdne na vegetarian.cz |